remote2

remote

Blant mange begrep innen IT, elektro og industri, finner vi “Remote Power Management”. Et begrep som kanskje høres noe komplisert ut, men som i virkeligheten både er enkelt og viktigere enn mange er klar over.

Enten man forsyner et rack bestående av servere, et skap med switcher og routere, lys i en tunnel eller kanskje renseanlegget i et vanntårn (altså nesten uavhengig av type installasjon), er man avhengig av å kunne ha en oversikt over status. Dersom strømmen blir borte eller utstyret som er tilkoplet har “gått i stå” (vi kjenner vel alle til data og elektronikk) , ønsker man en indikasjon eller beskjed om dette. Spesielt viktig er dette dersom man ikke er i umiddelbar nærhet av applikasjonen. Ofte vil man kunne få en sms, en epost, “trap” beskjed eller bli oppringt…

For å bli varslet, må altså en eller annen enhet i applikasjonen være tilkoplet nettverket, dette for å kunne generere og sende en slik feilmelding. PowerSource AS leverer både UPS og PDU-løsninger med nettverkskort slik at dette gjøres mulig. Oppsett er enklere enn man tror.

Men…en ting er å få beskjed om at noe er galt. En annen ting er å kunne gjøre noe med det. Eller enda bede, kunne forhindre det (dersom mulig) i forkant. Når man har muligheten til å både overvåke i tillegg til å kunne konfigurere eller iverksette tiltak fra andre steder enn lokalt, så har vi tilfredsstilt kravene til begrepet “Remote Power Management”.

Tenk deg at du sitter på hytten en fredfull vinterkveld sammen med familien og dere koser dere med en bedre middag. Eller kanskje er dere ute på båten en varm sommerdag, og telefonen ringer. Sjefen er mildt sagt opprørt over at han ikke får tilgang til serveren (vi tar dette som et eksempel), noe som kan kalles som en krise da han er ute hos en kunde og er i sluttfasen av en forhandling. Serveren kan ha “låst” seg og du som IT-ansvarlig får kun èn oppgave…og det haster. Få i gang utstyret med en eneste gang. Enklere sagt enn gjort da du er milevis unna kontoret.

Det er i disse tilfellene at du enten angrer på at du ikke installerte en PDU med muligheten for fjernstyring, eller bedre, er sjeleglad for at du budsjetterte inn nettopp en Switched PDU da dere bygde om datarommet.

Du går inn på telefonen, nettbrettet eller datamaskinen, logger deg inn på PDU’en og rebooter utstyret som er tilkoplet, kun ved et enkelt tastetrykk. Alt dette mens du har sjefen på den andre linjen.

Du og din bedrift har spart store kostnader ved å kunne løse problemet uten å måtte reise til den fysiske lokasjonen. Du har reddet både sjefen og ikke minst forholdet. Dette til en brøkdel av kostnaden som potensielt sett kunne vært tilfellet.

Hva med i tillegg å kunne kjøre ut loggfiler….det har seg slik at dere ofte får beskjed om korte strømbrudd på ettermiddagen etter at de fleste har gått hjem. Dere har jo en UPS (en Offline eller Line Interactive UPS) så dere tror dere er godt dekket. Lite viste alle om at det blir plugget inn en støvsuger i samme PDU eller datastikk om ettermiddagen 🙂

Derfor anbefaler vi alle som ser behovet av fjernstyring av egen strømforsyning, å vurdere en eller annen form for PDU eller UPS med disse mulighetene. Våre UPS som har muligheten for nettverkskort vil i mange tilfeller være et alternativ da man enkelt vil kunne slå av og på UPS’en, men det er ikke alltid like heldig å gjøre alle laster tilkoplet, strømløst i prosessen. En Switced (eller Switched POM) PDU er derfor anbefale.

Det kan noen ganger være vanskelig å vite hvilken PDU (eller UPS for den saks skyld) man bør velge når man vurderer sikker strømforsyning, og vi anbefaler derfor at vi blir kontaktet slik at vi kan bistå prosessen. Les også “Valg av PDU” som gir en kort beskrivelse av de forskjellige PDU-typene.

Har man feks installert flere Basic PDU fra tidligere, kan man enkelt gi disse nettverkstilkopling ved å gå til anskaffelse av en In Line PDU (se bilde i dette innlegget) i stedet for å bytte ut alle, og på denne måten spare kostnader.