a509f5812c79edbe44e9c5b6aaf373ab-image

Når man sammenligner avbruddsfri strømforsyning, vil man finne at mange av de ledende UPS-produsentene tilbyr systemer som er svært sammenlignbare i forhold til effektivitet. Hva som kan utgjøre en stor forskjell er hvordan de sammenlignes med tanke på modularitet og skalerbarhet. Spesielt med tanke på å kunne være kompatible med den raske veksten innen servervirtualisering.

Man vil med de fleste online-UPS-systemer som opererer i normal modus, oppnå en driftseffektivitet på rundt 95-97 % . Disse systemene kan ofte bli satt inn i såkalt ECO-modus hvor de i utgangspunktet fungerer som en line-interaktive eller standby UPS for å øke driftseffektiviteten til rundt 99 %. Dette er en imponerende energisparings-funksjon og med det, et argument UPS-produsentene bruker for hva de kan, selvfølgelig. Spesielt med tanke dagens krav til mer energieffektive produkter. Men grensen for hvor effektiv en UPS kan være, er snart nådd, og argumentet, snart brukt opp (selv om vi i PowerSource selvfølgelig også bruker disse argumentene selv)

Til sammenlikning er en UPS av nyere dato med en effektivitet på feks 97%, kun to til tre prosentpoeng mer effektiv i forhold til en noe eldre UPS som kan skilte med rundt 94-95 % effektivitet. For å virkelig dra nytte av denne forbedringen av UPS’ens effektivitet, må det samlede systemet være av en viss størrelse, trolig fra et par hundre kVA til mer enn 1MVA. Og da igjen, er det mye å spare og en meget viktig faktor.

For små og mellomstore datarom/sentre, er derimot energibesparelsene nesten ubetydelig. Her vil evt andre faktorer spille en viktigere rolle. Kanskje systemets evne til å være skalerbart og med det, vokse sammen med det økende behovet for mer prosessorkraft og lagringsplass. Kanskje også muligheten for å tilfredsstille kravet til redundanse N+X, til med samtidig som man kan bygge ut systemet?

Dette er hva vi kan tilby med vår modulære HPM3300 i tillegg til de prisbelønte Trimod og Archimod fra Legrand (tidligere Meta System). Alle 3-fase UPS’er. Innen 1-fase segmentet har vi den helt unike Megaline UPS som er den eneste av sitt slag.

HPM3300 kan leveres med powermoduler på 10kVA, 15kVA og 20kVA, alt ettersom hva systemet krever. Man kan fint forsyne en last med 1 stk powermodul. Installerer man 2 stk, vil man tilfredsstille kravet til N+1 redundanse. 3 stk moduler, gir N+2 osv. Man kan også enkelt la UPS’en vokse med lasten. Er kravet pr i dag 30kVA, så installerer man feks 2 stk 20kVA moduler. Ser man at lasten vil kunne øke til 50kVA, så monterer man enkelt inn 1 stk modul til. Alle moduler monteres inn i det samme kabinettet, fra 10-200kVA. Dette gjør installasjonen mer skalerbar enn tradisjonelle UPS-systemer. Og ikke minst plassbesparende.

TradisjonelleUPS-systemer kan i utgangspunktet også oppnå samme grad av skalerbarhet, men man må da gå til anskaffelse av flere tilsvarende UPS’er. Ikke bare at dette vil koste mer og ta (mye) mer plass, men det vil også gjøre installasjonen mye mer komplisert. Det må i allerede være klargjort for en slik utbygging plassmessig og kabler må kunne trekkes mellom hvert kabinett for å kunne kople disse frittstående systemene sammen.

En modulær UPS (dvs kabinett og powermodul) vil være noe dyrere enn tradisjonelle frittstående gulvmodeller, ved førstegangs-innkjøp (om man tar utgangspunkt i et system som kan skaleres opp). Etter en evt oppskalering, vil man mest sannsynlig finne at de totale kostnadene ( TCO ) vil være langt lavere. Både det visuelle og ikke minst opplevelsen av å enkelt kunne utvide systemet, er en fryd sammenliknet med tradisjonelle systemer. For ikke å snakke om hva man sparer av kostnader i forbindelse med en evt service.

megaline-01

 

Man må også huske batteriene som også må skaleres opp sammen med systemet. Megaline, Trimod og Arcimod har egne, unike batterisystemer som gjør denne jobben til en lek uten å måtte foreta nye eksterne batterikonfigurasjoner. Hva gjelder oppkopling, sparer man tid, som igjen er penger.

Så, tenker man total sikkerhet over lengre tid, full skalerbarhet, redundanse og ikke minst, de totale kostnadene i hele UPS’ens levetid, bør valget være enkelt. Ta kontakt og forhør dere om våre modulære systemer.