Det grønne skiftet - Kunnskap med PowerSource AS

 

 

 

 

Hvordan kan batterier bidra til det grønne skiftet?

Det grønne skiftet

« Det grønne skiftet » ble kåret til årets nyord av Språkrådet i 2015, men hva innebærer det egentlig? Det finnes vel egentlig ingen presis definisjon. Men begrepet er mye brukt i medier og som politisk retorikk hvis man omtaler saker som handler om miljøutfordringer.

Definisjonen varierer jo mye med i hvilken sammenheng det blir brukt. Det kan beskrive ny teknologi innen karbonfangst og fornybar energi. Men også at du blir flinkere til å sortere husholdningsavfallet ditt eller begynner å sykle til jobben.

Batteriteknologi

I vår bransje innen sikker strømforsyning og lagring av energi vil det grønne skiftet bety ny utvikling av produkter, og løsninger for høyere energieffektivitet og optimalisert lagring av energi. Her har utviklingen tatt skikkelig fart de siste årene, ikke minst hva gjelder batteriteknologi. Smart grid løsninger innen kraftforsyning og behovet for redusert bruk av fossilt brensel. Dette er områder som har bidratt til at utviklingen av batterier har skutt fart. Men også innen tradisjonell bruk har vi sett en rivende utvikling.

Vi har NorthStar

To av hovedkriteriene for kvaliteten på batterier er overvåkning og kompakt lagring av energi. Her har NorthStar sin AGM-serie noen helt unike egenskaper. Avansert tynnplate teknologi gir hurtigere opplading og redusert fotavtrykk, og med overlegen batteritetthet kan 95% av hvert batteri resirkuleres til et nytt. De tåler høyere temperatur enn vanlig AGM, og det gis full garanti selv ved omgivelsestemperatur opp til 35ºC. Som om ikke dette er nok, kan Northstar sin ACE-teknolgi overvåke batteriene trådløst via Bluetooth, og realtid data kan avleses lokalt via en smarttelefon app eller eksternt i skyen. At 6 av 10 av de største datasentrene i USA benytter disse batteriene, er ikke rart.

Spar energi og miljø med våre innovative løsninger

Vi har utvalget i vår nye PowerSource katalog!Det grønne skifte - PowerSource Katalogen