Vi hadde her tenk til å skrive et lenger innlegg om hvordan og ikke minst hvorfor kople batterier i serie eller parallell. Vi får fra tid til annen en del spørsmål om akkurat dette. Spesielt da mange av våre UPS kommer med forskjellig antall interne batterier, noe som både påvirker batterispenningen og batterikapasiteten.

Det viktigste å vite er at det er en vesentlig forskjell mellom å kople batterier i serie eller parallell. Det var dette vi så for oss å bruke mange linjer på, men….så kom vi over et ganske enkelt forklarende bilde på nett:

201066182824_Series_and_Parallel_Battery_Arrays

 

Som et eksempel har vi et batterikabinett med 12 stk 12V/7Ah batterier. Vi «vet» (altså vi i PowerSource AS) at UPS’en tilpasset dette batterikabinettet benytter seg av en 36Vdc batterispenning.

Hvordan kople dette opp og hva blir den totale batterikapasiteten i Ah ? Vi må altså kombinere serie og parallell-oppkopling, noe som gir oss 36Vdc/28Ah.

Dersom du fortsatt, etter å ha studert bildet et par ganger. Lurer på hvordan vi kom frem til disse verdiene og/eller ønske å lære mer om hvordan kople opp en batteribank, ta kontakt!