led1

REMA 1000 Ladetorget

REMA 1000 Ladetorget i Trondheim sparer både penger og miljø, og installerer nå LED-lys som vil spare kjøpmannen for 100 000 kroner i året på strømregningen.

Dette er bare en av mange tilsvarende historier vi kan lese om dersom vi søker på ”LED” på nettet. Det å spare, ja nesten halvere strømforbruket ved bruk av LED er altså noe vi både vet og som også er dokumentert. Så, hvorfor bytter ikke alle til LED lysrør?

Men først… Man kan jo undres hvorfor PowerSource tar opp dette i en blogg som frem til nå har handlet om UPS, PDU og batterier? Jo, det er fordi vi er opptatt av lange batteritider (LED = mindre last, som igjen fører til lengre batteritider), vi er opptatt av miljø, vi ønsker at forbruker velger de riktige løsningene og selvsagt fordi vi gjennom et samarbeid med Magnor Norway AS, nå kan tilby nettopp disse produktene. Som et supplement og naturlig tilleggsprodukt.

Så, tilbake til dette med hvorfor man bør bytte til LED fremfor standard lysrør.

led2

1. 80% er kanskje å dra det litt langt, men LED er svært energisparende og man kan forvente ca 50% besparelse fra tradisjonelle lysrør. (Et lysrørsanlegg med ca 100 stk 36Watt rør, vil da spare brukeren ca 1,8kWt pr. lystime. Potensielt ved 365/24 ca 15 500 kWt pr. år.)

2. Våre rør har integrert driver/tennmekanisme, og den tradisjonelle tenneren i armaturen kan bare demonteres ved lysrørbytte. Altså ingen ombygging nødvendig på T8 armaturer.

3. LED-lysrørene har ca dobbel så lang levetid som tradisjonelle rør, og leveres derfor med 3 års full garanti. ( Levetid ca 35-40 000 timer, til 70 % lysutbytte.)

4. Ved at vi bruker «smartdriver» med fullstendig galvanisk skille, ivaretas sikkerheten i lysanlegget 100%, og irritasjon ved «blinkende» rør er historie.

5. Alle våre LED-lysrør kan leveres med bevegelsessensor som opsjon, denne vil da tenne og slukke røret basert på registrerte bevegelser i rommet. (ytterligere innsparing uten ombygging av armatur.)

6. Den ekstra investeringskostnaden ved bytte til LED-lysrør være innspart på mellom 0,5-2 år, avhengig av antall brukstimer pr. døgn. Dvs. at hele den ekstra kostnaden er innspart i god tid før utgang av garantiperiode.

7. I løpet av LED-rørets levetid ville man måtte bytte et tradisjonelt lysrørsanlegg 2-5 ganger, med de ekstra arbeids og investeringskostnader dette måtte medføre.

8. Blinkende lysrør skaper svært mye varme i lysrørsarmaturen, hvilket kan medføre at plastdetaljer slik som «lysrørsholderne» og «holder for tenner» blir «sprø» og må byttes. I mange tilfeller må hele lysrørsarmaturen byttes som følge av varmeutvikling!

9. Et blinkende lysrør skaper svært mye irritasjon, og svært ofte må «vaktmester» bytte enkeltrør før levetiden på det tradisjonelle lysrørsanlegget er utgått. Dette skaper mye arbeid og ekstra kostnader for byggets eier.

10. LED-lysrør har ikke samme stråling av UV og IR-lys som tradisjonelle lysrør, og man unngår derfor at insekter tiltrekkes lyset på samme måte som tidligere.

11. Det finnes 3 hovedtyper drivere til LED-lysrør på markedet, og det er svært viktig at man velger den riktige driveren. Ikke bare for at lysrøret skal fungere uten ombygging av armaturer, men også for å ivareta sikkerheten i lysanlegget.

led3

Driven

Så var det denne forkoplingen da…altså ”driven” som så mange har spørsmål til. Det ikke mange vet, er at denne er en viktig komponent som også bestemmer prisen på et LED lysrør. Vi kan med en gang si at vi KUN går for det beste, for kunne tilby de beste produktene.

Type 1

Dette er en enkel driver uten galvanisk skille. Den har ingen smartstartfunksjon, og er derfor svært rimelig. (Billigrør.) Det som er viktig å vite, er at denne ikke klarer å starte LED-lysrøret i det særnorske strømnettet, (IT-nett.) og den har ikke noe sikkert skille mellom defekte rør og lysanlegget / evt. jordfeil i anlegget. For å få rør til å virke må man altså seg koble forbi elektronisk last, og i så måte være på på gyngende grunn i forhold til EN kravene…. Også vil man jo helst slippe å bygge om armaturene.

led4

Type 2

Dette er en «smartstarter», men uten galvanisk skille. Den vil ikke ha noe problem med å starte lysrøret, men mangler sikkerhet ved galvanisk skille og eventuelle feil vil kunne forplante seg i lysanlegget. Den er derfor ikke i henhold til EN kravene, noe vi ønsker å påse at alt vårt utstyr er.

led5

Type 3

Dette er en «smartstarter» med fullt galvanisk skille, og for oss den eneste fullgode varienten av forkopler/driver. Disse gir den nødvendige sikkerhet i lysanlegget og er i henhold til EN-kraven. Alle våre rør er utrustet med denne type driveren. I T8 lysrør, er denne driveren bygget inn i rørene, og man trenger derfor ikke å bygge om armaturene. Kun fjerne gammelt rør og gammel tenner, før man monterer inn nytt LED lysrør.


led6

Så, det er egentlig ingen grunn til ikke å bytte dersom man ønsker å spare både penger og miljø.

Les mer om våre LED-lysrør 

VÅR SIKKERHET DIN GARANTI.